Den kallas för ett getingbo.
Handbollsallsvenskan för damer är uppenbart en oerhört svår liga att tippa.
Eskilstuna Guif nämns ändå som en favorit, och nya tränaren Helena Lindblom försöker nu svara på varför serien är så oförutsägbar.
– Det är intressant, säger Lindblom.
Samtliga matcher säsongen 2019/2020 sänds live på Solidsport.

Bli Månadssupporter till ditt lag och se alla matcher i Damallsvenskan här.

Redan i dag fredag (27/9) så rullar seriespelet igång då Kärra tar emot Drott, och matchen sänds live på Solidsport klockan 20.10.

Det är startskottet för en liga som experter anser var en av de jämnare och mer svårtippade i sitt slag.

– Förra året var allsvenskan ett getingbo. Jag gissar att det kommer bli ganska tätt i år också, kommenterar Helena Lindblom.

Men, varför är det så?

– Jag har ingen bra förklaring det. Kanske är det så att de bästa spelarna försvinner till SHE, och nya unga kommer upp varje år. Så håller man ungefär samma nivå år från år, säger Lindblom.

– Det är intressant att det är så tight, både uppåt och nedåt. Sen hoppas man att man inte är på nedre halvan…

Eskilstuna Guif fungerar ändå som en huvudfavorit till avancemang, och bland utmanarna nämns Aranäs, Kristianstad, Hellton, Eslöv och OV Helsingborg.

– Jättekul att bli nämnd i de sammanhangen, naturligtvis – och det är kanske vad vi också hoppas på. Att vara i toppen, säger Helena Lindblom.

– Planerna är att ta sig upp i SHE, gärna så snabbt som möjligt. Det är en långsiktigt satsning, att gå upp och på sikt etablera oss i SHE.

Bli Månadssupporter till ditt lag och se alla matcher i Damallsvenskan här.

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com