Den nya taktiken gav positiva svar i mötet med ryska storlaget Rostov.
Nästa test inför tävlingssäsongen ser du live på Solidsport – då AIK möter Akropolis nu på onsdag.
Sändningen startar klockan 16.55.
– Ett mentalt prov, säger mittbacken Per Karlsson.

DU SER AKROPOLIS-AIK LIVE – HÄR!

Tävlingssäsongen närmar sig då Jönköping Södra kommer till Skytteholms IP för första matchen i Svenska Cupen nu på söndag.

Sista genrepet innan allvaret blir alltså matchen mot Akropolis på Grimsta IP, och där lär en hel del svartgula spelare som vill konkurrera om startplatser få visa upp sig.

I lördags mötte AIK ryska Rostov under träningslägret i Marbella, där både den nya offenisva 3-4-3-taktiken och 1-1-resultatet gav mersmak.

Och veteranen Per Karlsson är nöjd med AIK:s status så här långt.

– Jag tycker vi rundar av ett bra träningsläger med en bra match. Statusen på fysiken är bra, vi var starka mot Rostov. Men det känns inte helt färdigt med det rent fotbollstekniska. Svenska Cupen börjar till helgen, och man behöver de matcherna också för att komma riktigt i slag.Sen finns det inga marginaler i cupen, vi måste ju vinna, säger Karlsson.

Jag skulle säga att statusen är den den förväntas vara. Kanske till och med bättre.

Akropolis är nykomlingar i Superettan, och det kommer att bli en utmaning för AIK att ställa om från väder och motstånd i Spanien.

Men enligt Per Karlsson kan dessa träningsmatcher ge viktiga svar.

– Det är ett mentalt prov. Samtidigt är det ofrånkomligt att man behöver minuter för att härdas i matchtempo. Det är verkligheten, säger Karlsson.

 

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com