Idrottsföreningar kan söka stöd för anpassningar under coronakrisen. Foto: Bildbyrån

Föreningar erbjuds möjligheten att söka stöd för kostnader att anpassa verksamheten under coronakrisen. Det presenterade Riksidrottsförbundet under måndagen.

Beslutet är taget av Riksidrottsstyrelsen och innebär att föreningar kan ansöka om projektstöd till barn och ungdomsidrott utifrån ett nytt kriterium.

Stödet syftar till kostnader för att bibehålla idrottsverksamheten utifrån restriktionerna som uppkommit på grund av coronaviruset. Det kan exempelvis handla om att köpa in utrustning för att klara av att genomföra träningar utomhus eller digital hjälpmedel.

– Det är viktigt att vi gör allt vi kan för att stötta förbund och föreningar när de nu funderar över hur de kan bedriva verksamheten på ett säkert och samtidigt ändamålsenligt sätt. Det viktigaste och helt avgörande är att vi får stopp på pandemin. Kan vi under denna period ändå se till att barn, unga och vuxna kommer i rörelse spelar vi fortsatt en viktig roll i det svenska samhället, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

“Idrotten har visat stor innovationsförmåga”

RF uppmanar samtidigt till att idrottsverksamheten ska fortsätta i så stor utsträckning som möjligt. Så länge det sker inom Folkhälsomyndighetens rekommendationer och inte trotsar regeringens förbud.

– Vi ser fantastiska exempel runt om i landet. Allt från digitala lopp, en ökning av utomhusaktiviteter och en rad andra åtgärder som främjar folkhälsan och ligger i linje med rekommendationerna. Här har idrotten hittills visat prov på stor innovationsförmåga, säger Björn Eriksson.

Mer info på RF:s hemsida.

MER NYHETER OM #COVID19

Helsingborg i djup kris: ”Elitlicensen är rökt”
RF: 500 miljoner räcker inte – om krisen fortsätter
Nya förbudet försvårar för lagen i Allsvenskan
”Sammankomster med fler än 50 personer förbjuds”
Hockeyettan: ”Klubbarna har förlorat 40 miljoner”
Folkhälsomyndigheten: ”Fortsätt träna utomhus”