Allsvenskan och Superettan har redan skjutits upp.
Nu kommer nästa dystra besked från förbundet.
Division 1-3 på herrsidan och division 1 på damsidan skjuts upp och ska spelas i enkelmöten.

“Krisplan för nationell fotboll”.
Det är rubriken på Svenska Fotbollsförbundets hemsida när nya åtgärder presenteras kring landets förbundsserier.

Beslutet som då presenteras är att Divison 1 för herrar kommer skjutas upp och istället starta den 21 maj.

Samtidigt skjuter förbundet även upp seriestarten för division 2 och 3 på herrsidan och division 1 på damsidan till tidigast mitten av juni. Dessa divisioner kommer dessutom spelas som enkelserier.

LÄS ÄVEN: Corona stoppar inte fotbollen – än så länge

– Coronautbrottet innebär exceptionella utmaningar för vårt samhälle. Svensk fotboll måste ta sitt ansvar och på bästa sätt försöka bidra till att situationen hanteras så effektivt som möjligt, så att riskerna för smittspridning minimeras. Men vi ser också till att det fortfarande, om man vidtar alla de åtgärder som Folkhälsomyndigheten uppmanar till, finns möjligheter att ägna sig åt fotboll runtom i landet. Det är också att ta ansvar för folkhälsan, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

Solidsport News pratade tidigare i veckan med Stockholms Fotbollsförbund som meddelade att planen för deras seriespel fortsatt är ordinarie startdatum, i början av april.

– Vi planerar för normal seriestart i april just nu, utifrån nuvarande beslut och riktlinjer, sa Andrea Möllerberg, distrikschef på Stockholms Fotbollsförbund.