SolidSport är plattformen där alla sporter får ta plats.
Svenska Fäktningsförbudnet har gjort det på ett strålande sätt och nu är parterna överens om ett nytt avtal som sträcker sig till och med 2021.
– Samarbetet med SolidSport gör det möjligt för fler att upptäcka vilken fantastisk sport fäktning är, säger Ana Valero-Collantes, ordförande i kommunikations- och marknadsföringskommittén.

Det första livestreamade materialet på Fäktkanalen laddades upp i januari 2017, och sedan dess har Svenska Fäktningsförbundet metodiskt jobbat för att förbättra sändningarna och göra tävlingarna proffsigare.

Ett tydligt exempel på detta var helgens lag-SM, där all action och dramatik går att ta del av i efterhand här.

Nu står det klart att SolidSport och Svenska Fäktningsförbundet är överens om ett fortsatt samarbete, det är ett avtal som löper över tre år.

– Svensk fäktning behöver en tjänst som SolidSport av den enkla anledningen att svensk fäktning behöver nå ut. Vi är en klassisk, olympisk sport med rika traditioner och som dessutom är annorlunda och spektakulär. Det här samarbetet gör det möjligt för fler att upptäcka vilken fantastisk sport fäktning är, säger Ana Valero-Collantes.

Tävlingar och event som kommer att sändas på SolidSport är SAF-Pokalen, senior-SM, lag-SM, junior-SM och USM.

– På Fäktkanalen kommer vi att få se Sveriges absolut bästa fäktare i de största, svenska tävlingarna.

– Vi har ett gäng unga, lovande fäktare som har börjat göra riktigt fina resultat. Till exempel tog Sverige hem storslam vid JNM i värja i Vilnius nyligen, med dubbla lagguld och ett individuellt guld till Elvira Mårtensson, säger Valero-Collantes.

SolidSport är väldigt glada över det fortsatta samarbetet med svensk fäktning.

– Svensk fäktning har tagit ansvar över sin egen sport, målmedvetet jobbat för att synliggöra fäktningen och göra produkten attraktiv och proffsig. Vi är imponerade av engagemanget och ser fram emot att se Fäktkanalen utvecklas hos oss under de kommande tre åren, säger SolidSports vd Tobias Thalbäck.

Du hittar Fäktkanalen här solidsport.com/faktkanalen

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com