Genralsekreterare Göran Harnesk (till höger). Foto: Bildbyrån

Svenska innebandyförbundet fick stark kritik från klubbhåll efter att valt att slutföra grundserien trots regeringens nya restriktioner. Nu ger förbundet svar på kritiken.
– Vi var överens med föreningarna, säger Göran Harnesk, ordförande, till SVT Sport.

När regeringen lämnade besked om hårdare krav svarade många idrottsförbund med att snabbt ställa in spel i samtliga divisioner. Men inte innebandyn som spelade klart grundserien – och möttes av stark kritik.

En som var väldigt arg över situationen var Pär Johansson, tränare i IBK Luleå.
Han var rasande på förbundet eftersom klubben misstänkte två coronafall i laget.

LÄS ÄVEN: Tvingades till spel – trots coronamisstankar

I en intervju med SVT Sport ger nu svenska innebandyförbundets ordförande Göran Harnesk svar på tal.

– Det har varit väldigt olika kritik i den här frågan. En del föreningar har varit kritiska för att de ville att det skulle spelats fler matcher och en del är kritiska för att det har spelats matcher, säger Göran Harnesk till SVT Sport.

Han fortsätter:
– Vi genomförde endast de matcher som var av betydelse.

En annan stor fråga är om det blir något slutspel för innebandyns högstaliga i år, ett beslut som måste tas om en nästa vecka.

“Definitivt beslut tas nästa vecka”

Den stora frågan just nu är om det blir något slutspel överhuvudtaget i SSL, innebandys högstaliga. Ett beslut som kommer tas under nästa vecka.

LÄS ÄVEN: Efter kritiken – här är Innebandyförbundets besked

– Vi kommer att fatta ett defintivt beslut den 23 (mars) och med de signaler som vi fått är att det inte har stagnerat. Jag har svårt att se att vi kan fatta ett tävlingsmässigt beslut nu men vi får se hur det ser ut då.

SVT: Kan det bli ett slutspel utan publik?

–  Det är en av frågorna vi diskuterar. Våra SM-slutspel bygger på publikintäkter som ger en ekonomisk situation för fattiga föreningar. Så i då måste fall måste man i så fall få klart för sig ganska tidigt vad det finns för ekonomiska förutsättningar för dem, säger Harnesk och konstaterar sedan:

Läs hela artikeln här!