Skånelas Huvudtränare Fredrik Söderberg ser fram emot helgens toppmöte. Foto: Bildbyrån

De må bara vara tidigt på säsongen, men i den femte omgången bjuds det på dubbla toppmöten i Damallsvenskan när ettan möter tvåan, och trean möter fyran. Vilka lag tar hem poängen? 

Fyra lag står på sex poäng efter de fyra första matcherna av damallsvenskan. I den femte omgången möter lagen varandra. Serieledande och obesegrade Skånela tar emot Hallby på hemmaplan, där båda lagens tränare är nöjda med poängskörden hittills.

Det är jämt (i serien), vi är såklart ganska nöjda om man ser till poängskörd. Sen har vi ännu mer att ge rent prestations- och spelmässigt. Otroligt mycket skönare start i år än förra året när vi hade fyra raka försluter, säger Fredrik Söderberg Wernheim, tränare i Skånela till Solidsport News. 

– Lite blandad inledning så det borde förväntas vara när man har 10 av 20 nya spelare. Men jag är glad att vi tagit 6 av 8 poäng, säger Joachim Löfstedt, tränare i Hallby.

“En av de tuffaste bortamatcherna”

Matchen mellan Skånela och Hallby spelas i Vikingahallen på lördag klockan 15. Så här säger lagens tränare inför den stundande matchen.

– Rolig match. Det kommer ett riktigt bra lag på besök. Men vi ser att vi har alla möjligheter. Vi går alltid för 2 poäng, säger Fredrik Söderberg Wernheim. 

– Jag tänker som alltid när man ska upp till Skånela. Det är en svår bortamatch i Vikingahallen, jag tycker det är en av de tuffaste bortamatcherna, säger Joachim Löfstedt.

“Inget lag har vunnit allt och sprungit iväg”

Trean och fyran, Helsingborg och Kärra, möter varandra på fredagskvällen i Lillekärrshallen. Båda lagen har inlett med tre segrar och en förlust.

– Vi gjorde vår bästa match för säsongen förra omgången och fick för första gången ut allt de vi har pratat om, det var skönt. Nu ska vi fortsätta den andan, säger Johan Petersson, tränare i Kärra. 

Helt klart godkänd inledning, 3 segrar 1 förlust. Precis som vanligt i denna serien kan man se att inget lag vunnit allt och sprungit iväg direkt, säger Helsingborgs tränare Fredrik Björkman.

Fredrik Björkman ser fram emot vad han på förhand tror blir en tuff bortamatch.

 Kärra är helt rätt en av favoriterna att komma i toppen, de har ett starkt lag. Det ska bli roligt med fredagsmatch och spännande att få mäta sig med ett förväntat topplag, säger han. 

Se samtliga matcher från damallsvenskan på solidsport.com/allsvenskandamer

KOMMANDE MATCHER PÅ SOLIDSPORT