Uppladdningen inför Hockeyallsvenskan fortsätter med kittlande matcher – live på SolidSport.
En av dessa är derbyt från Fjällräven Center mellan ärkerivalerna MODO Hockey och IF Björklöven den 28 augusti.
– Det är något att se fram emot, det var heta känslor redan i fjol, säger MODO-talangen Lukas Wernblom.
Som utvecklar varför MODO blir ett topplag den här säsongen och att det finns andra vägar än draften till drömmen i NHL.

Han säger att han tar samma väg som de flesta spelare i hans ålder.

Stadigt uppåt.

Framåt.

19-årige Lukas Wernblom gör det bara på en nivå som blir allt mer utmanande och uppmärksammad. Den här säsongen ska han hjälpa favorittippade MODO Hockey genom Hockeyallsvenskan och “hem” till SHL.

– Alltså, allsvenskan är alltid svår att tippa. Allt kan hända och det är många jämna lag. Men det känns bra, och vi har fått in spetsspelare med bra fart. Vi ska vara med och slåss i toppen, säger Wernblom.

Forwarden, som i fjol svarade för 17 poäng på 48 matcher med MODO, medger dock att det finns en hel del han måste förbättra för att fortsätta på den inslagna karriärvägen.

– Jag har inget poängmål i år, eller så. Men jag måste ju bli både starkare och snabbare i benen. Det är väl speeden jag saknat mest tidigare, men det är också det som jag jobbat på hårt under sommaren. Och det ger resultat, säger Lukas Wernblom.

Stöttning och förebilder finns det gott om i laget, inte minst från lagkaptenen och NHL-veteranen Tobias Enström.

– Absolut, han bidrar med massor både på och utanför isen. Det jag främst försöker ta efter är sättet han agerar på i omklädningsrummet, där är han väldigt bra. Berömmer när det ska berömmas och är något fel så vågar han ta upp det, säger Wernblom.

Tobias Enström, 34, har spelat hundratals NHL-matcher under en framgångsrik sejour i Nordamerika, ett äventyr som Lukas Wernblom gärna drömmer om.

Men han är ännu inte draftad av något NHL-lag.

– Det är två år nu som jag inte gått i draften, men jag lägger ingen vikt vid det även om det vore en rolig sak så klart. Samtidigt så är jag inte redo för NHL ännu, och blir jag så pass bra att det skulle bli aktuellt så är det ingen nackdel inte vara draftad, säger Wernblom.

– Visst, NHL är något man drömt om, och jag har ett år kvar då jag kan bli draftad. Men det är också triggande att fortsätta min egen väg och förhoppningsvis nå dit (till NHL) ändå.

Den 28 augusti är det verkligheten i Hockeyallsvenskan som gäller, och ett hett försäsongsmöte med ärkerivalen Björklöven.

– Det är alltid roligt att möta Björklöven, till och med roligare än att möta Timrå, säger Lukas Wernblom med ett skratt.

Så det blir något att kolla på alltså?

– Absolut. Det var heta känslor redan i förra året på försäsongen. Det är något att se fram emot!

 

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com