Herrallsvenskan i handboll rivstartar med ett 08-derby i första omgången.
AIK mot Hammarby från Solnahallen livesänds – liksom alla andra allsvenska matcher den här säsongen – på Solidsport.
– Jag tror att AIK kan börja serien väldigt bra men har svårt att se att de ska orka utmana över tid, säger Hammarbys elitansvarige Magnus Grahn.
Som tippar sitt eget Bajen som en av tre favoriter att vinna allsvenskan, och håller Eskilstuna Guif som favoriter på damsidan.

Matchen betyder jättemycket och den kommer att sätta en prägel framåt.

Om det är uppmärksamhet i huvudstaden som Herrallsvenskan är ute efter så träffar man rätt direkt.

AIK mot Hammarby är ett laddat prestigemöte och resultatet kan mycket väl bli en indikation på vart de båda lagen är på väg den här säsongen.

Magnus Grahn är en erfaren expert, och tidigare även mycket framgångsrik tränare (SM-guld) och ledare i Bajen, och han håller det egna laget som favorit i premiären.

– Matchen betyder jättemycket och den kommer att sätta en prägel framåt. Vinnaren kommer få vind i seglen. Hammarby är lite favorit. Jag tror att AIK kan börja serien väldigt bra men har svårt att se att de ska orka utmana över tid om de absoluta topplaceringarna, säger Grahn, och utvecklar:

AIK kommer att bli farligt för alla lag, men jag tror inte att de kommer orka hela vägen fram. Just för att de har en tunnare trupp. En bra spets, men tunnare trupp.

Aranäs är ett favoritlag i serien.

Grahn fortsätter:

– Men man kan ju inte få en bättre start på herrallsvenskan än ett derby mellan AIK och Hammarby. Det finns en revanschlusta hos Hammarby. Inte bara i laget och i föreningen utan även bland supportrarna. Det kommer bli en god stämning och mycket folk.

Magnus Grahn tar också tempen på herrallsvenskan och förutspå ett jämnt race hela vägen in i mål.

– Om vi tittar på värvningar och historik, så skulle jag säga Aranäs är ett favoritlag i serien. Karlskrona har sett om sitt hus och man får inte underskatta ett lag som Skånela. Sen självklart är Hammarby med där, och Alstermo också. Det är ett getingbo.

– Om jag skulle tratta ner det så är det Aranäs, Karlskrona och Hammarby som kommer göra upp om topplaceringarna.

Allsvenskan för damer då?

– Damallsvenskan är kanske den svåraste serien att tippa. Ser man över de senaste åren så kan du förlora ganska många matcher och ändå placera dig högt. Många lag slag slår varandra, säger Magnus Grahn.

– Jag höjer ett varningens finger för Eskilstuna Guif som har satsat medvetet i många år, och nu kan få utväxling fullt ut och gå upp. Sen finns det två Skånelag – Eslöv och Kristianstad – som inte heller ät tokiga. Hellton från Karlstad och Aranäs en outsiders. Men det kommer att bli ett getingbo.

TEXT: Mathias Lühr
mluhr@solidsport.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here