Efter överklagan - idrott tillåts på Boovallen. Foto: Bildbyrån.

Under 2019 beslutades det om att bullerskydd skulle införas runt Boovallen då närboende klagat på ljudnivåerna. Sedan dess har en debatt pågått i svensk media och Nacka Kommun har även överklagat domen. Under gårdagen kom ett glädjande besked. Idrott tillåts på Boovallen utan bullerskydd. 

Boovallen har engagerat nästan hela idrottsrörelsen det senaste året. Efter klagomål från grannar beslutade Mark- och miljödomstolen under 2019 att införa bullerskydd runt vallen för att minska ljudnivåerna. Sedan dess har diskussioner och debatt pågått om Boovallen i svensk media. Även Nacka Kommun har överklagat beslutet i hopp om att barn- och ungdomar ska få fortsätta idrotta på Boovallen.

Och under onsdagen kom domen från Mark- och miljööverdomstolen. Nacka Kommun får igenom sin överklagan och något bullerskydd kommer inte att införas runt Boovallen. Ett positivt och efterlängtat besked enligt kommunens politiker.

LÄS ÄVEN: Krönika: Ska känsliga öron få hota svensk idrott?

– En väldigt välkommen dom för både oss, barnen, folkhälsan och idrottsrörelsen, säger kommunstyrelsens ordförande i Nacka Mats Gerdau (M) i ett pressmeddelande. 

– Domen är mycket glädjande. Vi har äntligen fått gehör för att ljud från idrotts- och lekaktiviteter inte går att jämställas med buller från industrier, säger fritidsnämndens ordförande Gunilla Grudevall-Steen (L) i samma pressmeddelande.

“Mark- och miljööverdomstolen lyfter, i likhet med Nacka kommun, det starka allmänintresset av att idrottsverksamhet ska bedrivas inom rimliga avstånd från bostadsområden”, skriver Nacka kommun.