Hem De viktigaste funktionerna på Solidsport

De viktigaste funktionerna på SolidsportAdmin

När du har aktiverat ditt lag på Solidsport kommer du in i administrationsverktyget (förkortat “Admin”) för er kanal. Skulle du befinna dig på framsidan på er kanal och inte är inloggad med ditt användarkonto behöver du logga in. När du är inloggad som administratör så ser du länken till Admin till vänster ovanför menyn. Inne i Admin finns det några saker du bör känna till. 

Skapa match och aktivera livesändning
När du ska livesända en match, börja alltid med att skapa matchen, det gör du under menyvalet ”Matcher”. När matchen är skapad, aktivera livesändning. I varje steg fyller du i den informationen som efterfrågas. Var noga när du väljer vilken scoreboard ni ska använda er av som syns i sändningen, vill ni exempelvis visa matchklockan är det viktigt att ni väljer en scoreboard som innehåller just matchklocka, samma sak gäller om ni vill visa mål och period i sändningen.

Testsändning och annan livesändning
Enda gången du inte ska börja med att skapa en match och sedan aktivera livesändning är när du vill göra en testsändning eller en livesändning som inte är en match, det kan röra sig om en presskonferens, eller någon annan aktivitet som ni vill livesända. Vill du göra en testsändning, gå direkt till ”Live”, skapa en ny livesändning, du behöver dock inte publicera sändningen för att du ska kunna se den, utan gå bara in på inställningssidan för livesändningen du har skapat så kan du se sändningen ändå.

Bjud in fler administratörer
Är det inte du som ska filma alla matcher, bjud in dom som ska hjälpa till med detta. För att bjuda in går du till Inställningar > Kontoinställningar > Administratörer. För att bjuda in fyller du bara i mailadressen till den person som du vill bjuda in och trycker på knappen “Lägg till/Bjud in”.

Fixa till kanalen på 30 sekunder
På framsidan av er kanal så finns det en stor bild längst upp på sidan, vi rekommenderar er att byta ut denna mot en egen bild. För muspekaren över bildens övre högra hörn så visas en ikon, klicka på ikonen för att ladda upp en ny bild. Formatet på bilden du laddar upp ska vara 1292×340 pixlar.

Hotta upp tumnaglarna på era sändningar
En tumnagel är den bild som visas i spelaren innan en livesändning drar igång. Som standard finns en tumnagel med från Solidsport, vi rekommenderar dock att ni byter ut denna mot en egen tumnagel, det får gärna vara en positiv bild som visar glädje eller action från laget. Formatet på tumnageln ska vara 1920*1080. För att ladda upp en tumnagel gå till Inställningar > Bildarkiv. När tumnageln väl är uppladdad gå till Inställningar > Kanal > Spelare och välj tumnageln (du just laddat upp) som standardtumnagel för livesändning och repris.

Informera om er kanal och era sändningar
Kom ihåg att länka till er Solidsport-kanal från er hemsida och sociala medier. Länken till kanalen får ni fram genom att gå till framsidan på er kanal. Ställ muspekaren i adressfältet, markera hela adressen, kopiera adressen. Därefter  kan ni klistra in adressen på er hemsida i mailutskick eller sociala medier. Vill ni informera om en specifik match, gå till matchen på er Solidsport-kanal, markera länken enligt ovan och publicera i era informationskanaler.

Vi hjälper er
Har ni några som helst frågor, tveka inte att höra av er till oss. Ni når oss via mail på
support@solidsport.com, vill ni att vi ringer upp er, skriv ner ert telefonnummer så kontaktar vi er så snart vi kan.

Alla delar i Streamingskolan

Del 1 – Så här kommer du igång med Solidsport

Del 2 – De viktigaste funktionerna på Solidsport

Del 3 – Få ut maximalt av Solidsport Broadcast

Del 4 – Så maxar du produktionen

Del 5 – Så tjänar ni pengar till laget

Har ditt lag ingen kanal, aktivera laget på Solidsport redan i dag.