Lovisa Hjern tillbaka i Norrköping. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Redan som femtonåring slog Lovisa Hjern igenom i Norrköping Dolphins och SBL Dam. Efter fyra säsonger i klubben packade hon väskorna och försvann till Wetterbygden. Där blev det en säsong, innan hon inför denna säsong återvände till Norrköping
– Det känns jättebra att vara tillbaka, säger Lovisa Hjern till Solidsport News. 

Det blev bara en säsong i Wetterbygden för Lovisa Hjern innan flyttlasset gick tillbaka till moderklubben Norrköping Dolphins. När Dolphins tränare Kevin Taylor Lundgren hörde av sig och berättade om den kommande säsongen bestämde sig Lovisa för att återvända.

– Det var väl hela situationsbilden. När Kevin Taylor Lundgren (huvudcoach) hörde av sig och berättade om kommande säsong, med ungt lag och viljan att satsa på mig och vissa spelare runt om kring. Det lockade väl ganska mycket, säger hon till Solidsport News. 

Slog nytt poängrekord i premiären

Efter en udda försäsongen på grund av pandemin har laget nu spelat tre seriematcher. Förlust i premiären följdes upp med seger 90-72 hemma mot Luleå. I matchen gjorde Lovisa Hjern karriär bästa med 30 poäng.

Vi sa innan matchen att vi ville komma ut aggressivt. Jag tog fler avslut istället för att passa och det resulterade i fler poäng. Jag tror i år att jag är lite mer aktiv på plan hela tiden, lite mer aggressiv och vill attackera korgen mer för att ta avslut, säger hon till Solidsport News. 

“En fantastisk utveckling som skett långsamt”

Att slå igenom som femtonåring hör inte till vanligheten. Men det var verklighet för den idag 21 årige Lovisa Hjern. Redan nu gör hon sin sjätte säsong i SBL och den femte i Norrköpings dress.

– Det låter länge med sjätte året i ligan. Samtidigt tar man små steg, både som människa och basketspelare. Det har varit en fantastisk utveckling som skett långsamt. Tittar man tillbaka så har jag kommit en lång bit på vägen, säger Lovisa Hjern.

– Jag hamnade i en bra sits redan i början där dåvarande coachen ville att vi unga skulle få lära oss direkt på plan Det kanske inte sportsligt är det bästa sättet att gå om man är ute efter att vinna matcher. Men klubben och coachen hade ett mer långsiktigt tänk, säger hon. 

Har du några tips till unga spelare som drömmer om proffslivet? 

– Jag skulle vilja säga våga bara. Våga vara bäst. Våga träna för att bli bäst. Lägg ner tiden och ta vara på den tiden man har även när man är yngre. Jag hoppas ingen där ute sitter och tänker tillbaka på att man skulle tränat hårdare när man var yngre. Istället titta tillbaka och se att man tränade riktigt hårt och mycket under de här åren och därför är jag där jag är idag, säger Lovisa Hjern. 

Se samtliga matcher från SBL Dam på solidsport.com/sbl-dam

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here