I förra veckan avgjordes de sista omgångarna i damernas och herrarnas Pingisligan by STIGA. I början på maj drar slutspelen i respektive serie igång. Något storstjärnan Truls Möregårdh ser fram emot.
– Slutspel bjuder på de roligaste matcherna med mest tryck och nerv i, säger Möregårdh i Eslövs AI till Svenska Bordtennisförbundet.

För ett år sedan tvingades Svenska Bordtennisförbundet ställa in slutspelet av Pingsligan eftersom inga svenska mästare i lag kröntes. Men i år drar herrarnas semifinal igång den 4:e maj medan damernas börjar dagen efter, den 5:e maj.

För de som inte spelade Pingisligan förra året är det här en ny chans. Stina Källberg från Halmstad BTK berättar att det ska bli kul att få vara med i slutspelen i år.

– Det känns som att matcherna blir ännu viktigare nu när medaljer står på spel. Jag gillar att spela i lag och det bästa med just vårt lag är att vi tränar och bor tillsammans vilket jag tror bidrar till en starkare lagkänsla.

– Om vi skulle klara att ta oss till final så är det såklart inte omöjligt med guld, men då krävs det att alla spelar på topp och att vi tar några “skalper” men det har ju hänt förr, säger Stina Källberg till Svenska Bordtennisförbundet.

Stjärnan redo för revansch

Den unge världsstjärnan Truls Möregårdh befinner sig i en rehab-fas efter en knäoperation och berättar att det känns skönt att få vara tillbaka.

– Det har varit skönt att få spela ett par matcher i ligaspelet och få hoppa in och hjälpa laget att vinna, men framförallt var det kul att vinna Ligacupen vilket var en fantastisk insats av oss.

– Det kändes väldigt sett förra året att det inte blev något slutspel. Slutspel bjuder på de roligaste matcherna med mest tryck och nerv i. Förra säsongen förlorade vi inte en enda ligamatch och därför var det kanske extra tråkigt att det inte blev något slutspel, då vi kände att guldet skulle skulle bli vårt. Vi är därför extra sugna på “revansch” nu. 

Samtliga matcher i slutspelet kommer att sändas live via Pingiskanalen på Solidsport.

Som Månadssupporter kan du stötta ditt favoritlag och få tillgång till alla sändningar samtidigt som hälften av intäkten går direkt till klubben du vill stötta.

Bli Månadssupporter här!

Semifinaler damer

Semifinal 1, Lekstorps IF – Eslövs PK

Onsdag 5/5, 18:30, Lekstorps IF – Eslövs PK

Fredag 7/5, 18:30, Eslövs PK – Lekstorps IF

Ev. Lördag 8/5, 11:00, Eslövs PK – Lekstorps IF

Semifinal 2, Halmstad BTK – Köpings BTK Dam

Onsdag 5/5, 18:30, Halmstad BTK – Köpings BTK Dam

Fredag 7/5, 18:30, Köpings BTK Dam – Halmstad BTK

Ev. Lördag 8/5, 11:00, Köpings BTK Dam – Halmstad BTK

Semifinaler herrar

Semifinal 1, Söderhamns UIF – Spårvägens BTK

Tisdag 4/5, 18:30, Söderhamns UIF – Spårvägens BTK

Torsdag 6/5, 18:30, Spårvägens BTK – Söderhamns UIF

Ev. Måndag 10/5, 18:30, Spårvägens BTK – Söderhamns UIF

Semifinal 2, Halmstad BTK – Eslövs AI BTK

Tisdag 4/5, 18:30, Halmstad BTK – Eslövs AI BTK

Torsdag 6/5, 18:30, Eslövs AI BTK – Halmstad BTK

Ev. Måndag 10/5, 18:30, Halmstad BTK – Eslövs AI BTK

ALLA SÄNDNINGAR PÅ SOLIDSPORT