Derbyfredag väntar på Solidsport. Foto: Bildbyrån

Ikväll är det dubbla derbyn i Handbollsallsvenskan. I huvudstaden tar AIK emot Hammarby och på västkusten möts Kärra och Kungälv. Båda matcherna livesänds på Solidsport.
– Det blir en rolig match, men det hade varit roligare med publik såklart, säger Kungälvs tränare Pontus Ward Wiklund.

Det är dags för handbollsallsvenskans tredje omgång, en omgång som innehåller två derbyn. Ett i Stockholm, och ett i Göteborg. På västkusten tar Kärra emot Kungälv. Kärra inledde säsongen med förlust men man studsade tillbaka i förra omgången när man slog Rimbo. Kungälv kommer samtidigt till derbyt med två raka segrar.

– Förberedelserna har sett ut som vanligt. Vi har haft några spelare borta som vi försöker få tillbaka. Det kommer bli jämt så vi måste vara med från början, säger Kungälvs tränare Pontus Ward Wiklund till Solidsport News.

– Det ska bli jätteroligt, det är extra roligt att möta Kungälv. De är dem som har press på sig. Så vi ser fram emot att kriga och förhoppningsvis sätta käppar i hjulet för dem. Det är en fördel för oss att vara underdogs, vi har ingen press på oss, säger Per-Anders Lindfeldt.

“Är taggade till tusen”

I Stockholmsderbyt tar AIK emot seriefavoriten Hammarby. AIK har haft en tuff inledning på säsongen och kommer till matchen med två raka förluster i bagaget. Hammarby har inlett säsongen med att slå både Lindesberg och Karlskrona.

– Vi kommer komma ut med ett tok-offensivt försvarsspel och sen vara en man mer i offensiven hela matchen. Våra killar är taggade till tusen, säger Aron Spejare, tränare i AIK.

– Kul med match, extra kul med derby. För att vinna kommer det krävas att vi spelar ännu bättre än vi gjort hittills. Vi måste vara beredda på att arbeta lika hårt som AIK, säger Patrik Fahlgren tränare i Hammarby.

På grund av rådande restriktioner kommer maximalt 50 personer tillåtas på respektive läktare, vilket såklart tränarna tycker är tråkigt för atmosfären.

– Det är såklart sjukt tråkigt att spela ett derby utan publik, för alla parter, säger AIK:s Aron Spejare.

Du ser alla derbyn och övriga matcher från handbollsallsvenskan på solidsport.com/allsvenskanherrar

Så spelas derbyna

AIK – Hammarby
Fredag 19:00

Kärra – Kungälv
Fredag 19:21

Kommande sändningar på Solidsport: