Inget steg 2 för pojkar- och flickor 18. Foto: Bildbyrån

På måndagseftermiddagen kom ett dystert besked för pojkar och flickor i ålderskullen 18 år – Gjensidige USM Steg 2 ställs. Detta på grund av de den rådande situationen i landet samt de allmänna råd och restriktioner som införts i flera regioner. 

Om två veckor (helgen 14-15 november) skulle Steg 2 av Gjensidige USM spelas för flickor- och pojkar 18.

Men så blir nu inte fallet. Under måndagen meddelande Svenska Handbollförbundet att Steg 2 ställs in. Beslutet togs i och med den rådande situationen i Sverige och de lokala restriktioner som införts.

– Tävlingskommittén har gått igenom situationen noga och diskuterat flera olika lösningar men tillslut kommit fram till ingen av lösningarna blir hållbara, säger Adam Engström, Tävlingschef, Svenska Handbollförbundet.

LÄS MER: Senaste nytt om Covid-19

Fördelningen till Steg 3 är inte fastställd

Hur fördelningen av platser till Steg 3 blir är ännu inte klart, eftersom det inte blir något Steg 2 att hämta lag i från. En speciell situation helt enkelt, som Svenska Handbollförbundet jobbar på att försöka lösa.

– Det finns beskrivet hur en sådan rangordning ska gå till, men då vi har en mycket speciell situation måste principen för rangordning modifieras lite grand, säger Adam Engström.