Sverigecupen flyttas fram, meddelar Svenska Handbollförbundet. Foto: Bildbyrån

På grund av rådande pandemi tvingas Svenska Handbollförbundet skjuta upp Sverigecupen.
– Vi anser inte att vi kan genomföra arrangemanget utifrån de värden vi eftersträvar utan att behöva göra allt för stora insatser, säger Svenska Handbollförbundets generalsekreterare Robert Wedberg i ett pressmeddelande.

Under förmiddagen meddelande Svenska Handbollsförbundet att Sverigecupen flyttas fram. Turneringen var tänkt att spelas den 6-8 november, men kommer nu istället att spelas den 5-7 februari 2021. Beslutet att flytta turneringen grundas i de restriktioner och riktlinjer som finns kring större evenemang i den rådande pandemi.

– Beslutet att flytta fram turneringen är taget tillsammans med Svenska handbollsförbundet och IFK Nyköping. Vi ser mycket fram emot att genomföra Sverigecupen i Handboll 5- 7 februari 2021 säger Urban Granström Kommunstyrelsens Ordförande i Nyköpings Kommun i ett pressmeddelande.

– Vi som förening ser fram emot att ta emot handbollssverige i februari istället och då förhoppningsvis i en lättad coronasituation. Det möjliggör att Sverigecupen blir den handbollsfest vi är vana att ha här i Nyköping, säger IFK Nyköpings klubbchef Björn Fredlund.

I årets turnering spelar pojkar och flickor födda 2005.

Vill du också tipsa oss om nyheter?
Maila in till redaktionen på redaktionen@solidsport.com