På måndag börjar krisstödet att utbetalas. Foto: Bildbyrån.

Nu kommer ett glädjande besked för de idrottsföreningar som sökt krisstöd. På måndag börjar krisstödet att betalas ut. För den här ansökningsperioden ska 554 miljoner delas ut, till över 2300 idrottsföreningar. 

Under måndagen beslutade Riksidrottsförbundets styrelse om hur regeringens nya stödpaket till idrotten ska fördelas. Totalt ska 554 miljoner betalas ut i kompensationsstöd till över 2300 idrottsföreningar och till större evenemang.

– Det känns mycket bra att kunna besluta om ett stöd som betyder mycket för många. Det är prövande tider och ingen kan tyvärr bli fullt kompenserad, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Från måndag den 23 november kommer krisstödet att börja betalas ut.

– Många både stora och små tävlingar och evenemang arrangeras av mindre idrottsföreningar och är mycket viktiga som intäkter för barn- och ungdomsverksamhet och för folkhälsan. Att de nu kan ges stöd innebär att det både finns hopp om att evenemangen kan arrangeras igen när pandemin ebbar ut, säger Björn Eriksson.

Riksidrottsförbundet meddelar även att de ansökningar som skickats in om krisstöd för perioden 1 oktober till 31 december kommer att börja bearbetas i början av nästa år. Då ska de återstående 446 miljonerna av krisstödet på 1 miljard som regeringen beslutat att ge idrotten fördelas ut.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here