Högsbo Basket tvingas ställa in Basketfestivalen. Foto: Bildbyrån

Coronaviruset har tvingat ännu en ungdomscup att ställa in. Under onsdagen meddelade Högsbo Basket att klubben måste ställa in Basketfestivalen, Europas största ungdomscup.
”Det kommer bli ett tufft år för föreningen” skriver klubben på sin hemsida.

I slutet av mars så fanns det fortfarande hopp om att Basketfestivalen i Göteborg skulle gå att genomföra i slutet av maj. Cupen är Europas största på ungdomssidan och arrangeras av basketklubben Högsbo Basket.

– Jag kan vara ärlig och säga att Basketfestivalen är en avgörande del i vår verksamhet. Det är central intäkt som vi lever på hela året och som går till både driften av Gothia Arena och för att kunna bedriva hela verksamheten, sa Carina Peleg, verksamhetschef för Högsbo Basket i en tidigare intervju med Solidsport News.

”Inget lätt beslut”

Men på grund av coronavirusets fortsatta framfart i Sverige och Europa har klubben, likt många andra, tvingats ta det oundvikliga beslutet att ställa in turneringen.

Det meddelade Högsbo på sin hemsida under onsdagen.

”I år skulle vi (Högsbo Baskets medlemmar) tillsammans välkomnat 730 lag mellan den 21 till den 24 maj. Men med den rådande Coronakrisen har styrelsen och verksamheten tagit beslutet att ställa in årets Basketball Festival. Beslutet var inte lätt och möjligheten att flytta turneringen till hösten undersöktes först men eftersom turneringskalendern redan var fylld av andra klubbars Basketarrangemang så såg vi inte det som en möjlighet” skriver klubben.

Texten uppdateras.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here