Alla badmintontävlingar fram till juni ställs in till följd av coronaviruset. Det meddelar Svenska Badmintonförbundet i ett pressmeddelande.

”Till följd av COVID-19 situationen beslutade Badmintonförbundets styrelse på torsdagskvällen att ställa in alla av förbundet sanktionerade tävlingar fram till 30 juni. Men ambitionen är att genomföra inställda SM-tävlingar senare under året” skriver badmintonförbundet på sin hemsida.

Beslutet gäller även allt seriespel för division 1-4 och innebär att resultaten i respektive serie fram till 17 mars blir sluresultatet för säsongen 2019/2020.

LÄS ÄVEN: Regeringen stödjer idrotten med 500 miljoner

Inget kval genomförs

Förbundsstyrelsen har samtidigt bestämt att inget kval till Victor Badmintonligan kommer genomföras. De åtta lag som denna säsong spelat i högstaligan kommer därmed göra det även kommande säsong.

När det gäller kval för övriga serier gäller följande:

”Beträffande upp-/nedflyttningar i divison 1-4, sker detta som brukligt i dialog mellan Svenska Badmintonförbundet och berörda lag, där geografi och lagens nivå beaktas för att skapa lämpliga serieindelningar” skriver förbundet.

Beslut för kommande SM-tävlingar redovisas nedan.

SM-tävlingar

”Svenska Badmintonförbundet uttryckliga ambition är att de ungdoms-SM som tidigare ställts in ska spelas vid ett senare tillfälle under året. Förslaget är att flytta arrangemangen för SM i klasserna U13, U15, U17 samt Lag-SM ungdom till augusti. Dialog med arrangerade föreningar pågår”

”För Veteran-SM är planen att genomföra tävlingen i september. Även här pågår dialog med arrangerade förening”

LÄS ÄVEN: IFU Arena i kris – varslar 20 av 26 anställda

Victor Lag-SM

”Svenska Badmintonförbundet och de fyra klubbar som nått semifinal i Victor Badmintonligan (Halmstad, Påvelund, Fyrisfjädern och Trollhättan) vill alla försöka hitta ett sätt att spela färdigt årets Lag-SM”

”Förslaget som förbundet nu jobbar med innebär att de fyra klubbarna möts för semifinaler och final under en helg i juni 2020. Dialoger med föreningarna om datum och plats för ett sådant arrangemang pågår”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here