SSL-rivalerna IBF Falun och Storvreta IBK ställs mot varandra i Giganternas Kamp. Foto: Bildbyrån
En innebandyfest väntar i augusti när världens två största rivaler ställs mot varandra. Tre gånger om kommer Storvreta IBK och IBF Falun mötas i Giganternas Kamp – live på Solidsport.
– Om det blir med eller utan publik återstår att se, men oavsett kommer vi erbjuda alla att följa detta på Solidsport, säger Storvreta IBK:s tillförordnade ordförande Henrik Ededahl.


Trött på att sitta hemma? Suktar du efter livesport? Längtar du efter svensk elitinnebandy?Lugn. Den 10:e, 13:e och 16:e augusti väntar en av årets stora händelser i svensk innebandy när Storvreta IBK och regerande mästarna IBF Falun ställs mot varandra i “Gigaternas Kamp”.
Ett rivalmöte med en lång och prestigefull historia.De senaste 11(!) åren har SM-guldet gått till Storvreta eller Falun, varav det senaste guldet gick till dem sistnämnda tack vare sin överlägsna serieseger.

Passningen: “Vi har värvat bättre”

Nu väntar alltså en bäst-av-tre-serie som döpts till “Giganternas Kamp. Storvreta IBK:s tillförordnade ordförande Henrik Ededahl har då varit snabb med att skicka en passning till ärkerivalen.

− Jag tycker vi har värvat bättre än Falun i år och hoppas och tror att det kommer visa sig i resultaten. Hoppas att det blir tillåtet med publik, då ses vi i klacken och hejar fram vårt älskade Storvreta IBK.

Faluns ordförande Daniel Lindkvist tvekar inte med att replikera.

− Det blev lite surr om SM-guldets vara eller icke-vara efter att säsongen avslutades på det sättet den gjorde. Min uppfattning är att vi var Sveriges bästa innebandylag och att vi kommer fortsätta vara det kommande säsong.  Även om jag såg att Henrik Ededahl tyckte att ingen trupp i SSL kunde matcha Storvretas, berättar Lindkvist.

“Blir en slutpunkt på den gångna säsongen”

Vem som har rätt återstår att se…
Första bataljen i Giganternas Kamp spelas i Guide Arena, Falun innan andra matchen avgörs i IFU Arena, Uppsala.
Samtliga tre matcher kommer livesändas via Solidsport och supportrarna har då möjligheten att stötta sitt lag ekonomiskt på respektive lagkanal. 

− Alla som sett och följt de här två lagen vet att det inte finns några ”vanliga träningsmatcher” mellan IBF Falun och Storvreta. Det här blir en häftig uppgörelse, lite av en slutpunkt på den gångna säsongen och en storslagen början på SSL-hösten, fortsätter Lindkvist.Håll ett öga på Storvreta IBK:s och IBF Faluns Solidsport-kanaler. Där kommer löpande information om biljetter, livesändningar och annat inför Giganterna Kamp.
 
Besök Storvreta IBK:s kanal.
Besök IBF Faluns kanal.

Giganterna Kamp

Måndag 10 augusti 18:30 IBF Falun vs Storvreta IBK Guide Arena
Torsdag 13 augusti 18:30 Storvreta IBK vs IBF Falun IFU Arena
Söndag 16 augusti 14:00 IBF Falun vs Storvreta IBK Guide Arena