Fullomgång i herrallsvenskan väntar till helgen: Foto: Bildbyrån

Åttonde omgången av herrallsvenskan vankas till helgen, med start fredagkväll. I toppen av tabellen har Hammarby chans att göra ett litet ryck när snart en tredjedel av säsongen är spelad. I botten väntar AIK fortsatt på säsongens första seger.

Omgången startar på fredagskvällen med mötena Rimbo – Skånela och Kärra – AIK. Rimbo, Kärra och AIK har haft det tufft under säsongens första omgångar och krigar i botten. Skånela tog tredje segern för säsongen förra helgen när man slog topplaget Amo på hemmaplan.

AIK som inlett säsongen med sju raka förluster har ny tränare som gör debut i matchen mot Kärra. Meriterade Erik Axelsson anställdes tidigare under veckan för att rädda kvar AIK i herrallsvenskan.

För topptippade Hammarby har säsongsinledningen varit strålande resultatmässigt. Sju raka segrar och plus 53 i målskillnad. Med tre poäng ned till närmsta lag har man skapat en liten lucka i toppskiktet av tabellen. På måndag kväll möter man Västerås Irsta på bortaplan i jakten på åttonde raka segern.

Se samtliga matcher på solidsport.com/allsvenskanherrar

Så spelas omgången:

Rimbo – Skånela 
Fredag 19:00

Kärra – AIK 
Fredag 19:21

Kungälv – Tyresö
Lördag 15:00

Vinslöv – Karlskrona
Söndag 14:00

Amo – Torslanda
Söndag 16:15

Anderstorp – Lindesberg
Söndag 16:15

Västerås Irsta – Hammarby
Måndag 19:00

KOMMANDE MATCHER PÅ SOLIDSPORT