AIK Handboll presenterar nytt årskort. Foto: Bildbyrån

AIK Handboll lanserar unik jämställdhetssatsning.
Inför den kommande säsongen har klubben släppt ett gemensamt årskort för klubbens herr- och damlag.
– Vi lirar samma sport, i samma serie och för samma klubbmärke. Varför skulle det vara på något annat sätt?, säger Gustav Rydergård, Sportchef AIK Handboll i ett uttalande.

Inför den unika säsongen 2020/21 har AIK Handboll båda sina representationslag på herr- och damsidan i landets näst högsta serier – Allsvenskan.

Med det som bakgrund har klubben valt att göra en unik jämställdhetssatsning genom att släppa ett gemensamt årskort som gäller klubbens samtliga hemmamatcher i grundserien.

LÄS ÄVEN: Sänker sina löner för att stötta klubben

“Att våra svartgula supportrar får möjligheten att till ett förmånligt pris se bägge våra lag stärker inte bara kontakten mellan fans och spelare utan även mellan spelarna sinsemellan. Det är inte en dam-, och en herrsektion utan som spelare representerar man hela AIK handboll och skölden. AIK handboll är väldigt glada att kunna ta det här initiativet. Vi hoppas att våra supportrar uppskattar det samt sluter upp bakom oss” Freddie Qvennerstedt, VD AIK Handboll

“Vi lirar samma sport, i samma serie och för samma klubbmärke. Varför skulle det vara på något annat sätt? Ett årskort som gäller två lag blir dubbelt så attraktivt. Jag är uppriktigt glad att vi kan erbjuda en sån produkt till våra supportrar. Vi har respekt för att tiderna är tuffa men vår ambition är att så många som möjligt ska kunna följa våra lag. Genom att sänka sina arvoden gav spelarna oss även möjligheten att sänka priset för våra trogna och nya supportrar. Vi har ödmjuka förhoppningar men det vore såklart roligt om så många som möjligt hittade till hallen i vinter” Gustav Rydergård, Sportchef AIK Handboll.

MER HANDBOLLSNYHETER:

Klart: Så spelas Steg 1 i USM Handboll
8 miljoner till handbollen – så mycket stöd får varje klubb
StHF tar upp kampen mot hjärnskakningar
Klart: Så inleds Herrallsvenskan i handboll 2020