Välkommen till SolidSport News.
En kanal för information kring vårt innehåll och vår verksamhet.
Men också en ny plattform för mina tankar och åsikter kring idrotten i Sverige.
Kalla det en nystart.

Sjutton år som reporter och krönikör på Expressen var på samma gång en hisnande resa och en unik skola. Fylld av erfarenheter, minnen och relationer som jag undrade hur de skulle hanteras och bevaras när jag under 2017 gick vidare i arbetslivet.

Nu vet jag bättre.

Det var i maj i år som jag började på SolidSport efter en tid av sökande efter “rätt” plats att landa på.

Jag hade sökt jobbet som marknadschef, men efter bara några minuter av intervjun så kunde både grundaren Johan Lundqvist och jag med ett gemensamt skratt konstatera att jag knappast var någon marknadschef i dagsläget.

Jag sa då att jag verkligen gillade det jag fått höra om SolidSport, allt ifrån en optimistisk nybyggaranda och den unika streamingtjänsten som alla parter ska tjäna på – till visionen om att verka för ett sundare samhälle. Johan tog – efter någon dag av överläggning i sitt eget huvud – chansen att plocka in min kompetens för att använda i sammanhang jag aldrig befunnit mig i tidigare.

Det är jag glad över i dag.

Om än fortfarande en smula omtumlad.

Två veckor in på min anställning höll jag i en välbesökt “Streaming Dag” i Stockholm, där vi presenterade företaget för en mängd idrottsförbund och föreningar. Det blev en succé, där bland annat både förbunden för bordtennis och badminton senare valde att ingå omfattande samarbeten med SolidSport. Presentationen kör Johan och jag fortfarande i olika sammanhang, och snart kan vi nog resa i parkerna med den.
Någon månad senare fick jag uppdraget att planera en tio timmar lång maratonsändning från ÅF Offshore Race. Körschema, intervjuer, gästplanerande – rubbet. Tio timmar, alltså. Live. Segling. Med facit i hand (och tack vare fantastiska kollegor med McGyver-kunskaper och generösa egenskaper som jag häpnar över) – så blev även detta en framgång. Tittarsiffrorna var fina och arrangören KSSS vill väldigt gärna fortsätta jobba med oss inför nästa års race.
Så nu står vi alltså här.
Med en nyöppnad nyhetskanal, med mig som avsändare.
Och det känns faktiskt väldigt bekvämt.

Vad kommer man då att kunna hitta på här framöver?

Dels kommer vi att använda SolidSport News som en informationskanal kring verksamheten på ett företag där saker händer snabbt och ofta. Nya avtal, nya sporter, nya jobb, ny utveckling – det händer något mest hela tiden här.

Men ni kommer också kunna hitta redaktionellt innehåll kring våra sändningar och partners. Nyheter, intervjuer och längre texter. Även rörligt material, såklart.

Och det är ingen slump att ni redan nu kan läsa om tonårslöftena Truls Möregårdh, 16 (bordtennis) och Ashwathi Pillai, 18 (badminton).

Det är två namn vi kommer höra mycket av i framtiden, och det är två av de idrotter som SolidSport ser fram emot att jobba tätt ihop med under de kommande åren – med bland annat livesändningar från samtliga matcher i de båda högstaligorna.

Lägg därtill att jag frekvent kommer att dela med mig av mina personliga åsikter i krönikeform. Det blir högt och lågt, personliga tankar både kring innehållet på SolidSport och de sporter som på något sätt nuddar vid vår plattform.

Och det ska bli väldigt roligt.

En nystart!

Mathias Lühr

mluhr@solidsport.com